Agiliikkari - lapsesta taitavaksi ohjaajaksi

AGILIIKKARI

Lapsesta taitavaksi ohjaajaksi

Liikunnan iloa ja agilitytaitoja, niistä on agiliikkari tehty.

 70% ryhmäliikuntaa ja ohjaajataitoja 30% yksilö- ja koirakkotreeniä.

 

TERVETULOA AGILIIKKARIN MAAILMAAN

Agiliikkari on lasten ehdoilla rakennettu agilityideologia. Aivan oikeaa agilityä, mutta myös monipuolista liikuntaa kasvavalle lapselle. Liikkari tukee lapsen motoristen taitojen karttumista, ryhmätyöskentely- ja koirataitoja, mielekkäällä tavalla lasta ja koiraa kunnioittaen.

Agiliikkari on suunniteltu 5-12vuotiaille ohjaajille ja kokeneille koirille. Tavoitteena on kasvattaa osaavan koiran avustuksella lapsesta taitava ohjaaja. Tämä nostaa lapsen kykyä myöhemmin osallistua harrastusryhmiin ja kokemattoman koiran kouluttamiseen.

Nyt Agiliikkarista on myös senioriversio! Lue alta lisää.

Agiliikkari on siirtynyt Funna Oy:lle keväällä 2018 ja syksyllä on tulossa uusia juttuja agiliikkarin tiimoilta. Pysy mukana seuraamalla Agiliikkaria Facebookissa tai osoitteessa funna.fi
  • 0400 145 876

Agiliikkari on monipuolista liikunnan iloa. Vain  noin 1/6 harjoitteista tehdään koiran kanssa. Kukin harjoituskerta koostuukin enemmän lapsen liikunnallisten taitojen ja ohjaajavalmiuksien kasvattamisesta.  Agiliikkarissa harjoitellaan monipuolisesti:

  • tasapainoa
  • juoksutekniikkaa
  • käsi-jalka koordinaatiota
  • lihas-ja kehonhuoltoa
  • koirakkona toimimista

Agiliikkari on erinomaista, kannustavaa liikuntaa lapselle. Ilmapiiri on avoin ja positiivinen, toiminta tapahtuu lasten ehdoilla. Lisäksi koiran kanssa toimiminen tukee lapsen empatian kehitystä ja vastuullisuutta.

Ryhmä liikkuu yhdessä reippaasti vähintään 30-40minuuttia tunnista ja koirakkona tämän päälle. Odotteluajat on minimoitu.

Ohjauskuvioiden harjoittelu tuodaan lapsen tasolle mielikuvien avulla, asettumalla koiran asemaan ja kokeilemalla. Lapset toimivat rataantutustumisessa niin ryhmänä, pareina kuin yksilöinä. Näin pienen ohjaajan kyky ennakoida ja ymmärtää ohjausvalintoja kasvaa. Hyvä ryhmäkoko on 4-8 lasta, sillä ryhmä liikuttaa lasta parhaiten ja ryhmässä syntyy oma innostava ja mukaansa vetävä henki. Ajoittain myös aikuinen tulee vedetyksi mukaan harjoitukseen.

KOULUTTAJA INNOSTAA - HAASTAA - TUKEE

Agiliikkarin ohjaajana toimii koulutettu agilityn koulutusohjaaja.
Lapsille suositellaan C tai B2 agilitylisenssin hankkimista.
Lisätietoja täällä.

"Agiliikkarissa mennään istumaan putken päähän ja mietitään mitä koiran sieltä näkee"
Senna 8v

Agiliikkari on lapsen ja koiran harrastus. Tarvitsemme kuitenkin aikuisia mukaan. Kyyditsemään, innostamaan ja tukemaan. Lapsen harjoitellessa, on vanhemman vastuulla huolehtia koiran alku- ja loppuverryttelystä. Kuitenkin, koska usein oman aikuisen läsnäolo nostaa lapsen suorituspainetta itse harjoituksissa, on suositeltavaa jättäytyä pois itse harjoitustilanteesta.

Lapsen liikkarikaverin, koiran tulisi osata agilityn perusteet. Kun koiran estevarmuus on hyvä voidaan liikkarissa keskittyä lapsen ohjaajataitoihin. Koiran tulee myös olla lapsen ohjattavissa. Tämä ei ole kaikille koirille luontaista. Ensimmäisillä liikkarikerroilla koirasuhteeseen panostetaan erityisesti ja kotiläksyjäkin saattaa tulla. Hyvä suhde koiraan on edellytys harrastuksen jatkumiselle. Liikkari soveltuu erinomaisesti aktiiviharrastamisesta eläköityneelle koiralle.

Aina ei lapsen perheestä tai lähipiiristä löydy agilityä harrastanutta koiraa. Tämä ei estä agiliikkariin osallistumista. Kannattaa tiedustella koiraa liikkarin järjestäjältä. Liikkarin vetäjä iloitsee varmasti myös mikäli olet halukas lainaamaan koiraasi liikkarilapselle!

“Parasta on kun tulee hiki ja on hauskaa”

#AGILIIKKARI

Agiliikkaria on esitelty Agilityurheilijat.fi-sivustolla Joulukuussa 2016 ja Sporttirakissa joulukuussa 2017.

Lisäksi Agiliikkaria voi seurata somessa #agiliikkari ja Agiliikkarin omalla Facebooksivulla.

Suomen Agilityurheilijat-blogi

Agilitya läpi elämän: Lapsi agilityurheilijana

"Agilitysta tekee erinomaisen lasten liikuntamuodon sen tapa yhdistää ainutlaatuisella tavalla sekä liikunnan aikaan saamat että koiran kanssa toimimisesta saatavat hyödyt."

Suomen Agilityurheilijat-blogi

Agility ja lapset: esittelyssä ”Agiliikkari”

"Agiliikkari ei ole pelkkää agilitya koiran kanssa vaan lisäksi monipuolista liikuntaa, jossa korostetaan ohjaajataitoja, aktiivisen elämän iloa sekä kehitetään lasten motorisia taitoja. Näistä lapsista kasvaa ilmiömäisiä ohjaajia agilitykentille."

Agiliikkari tuo liikunnan iloa lasten agilityyn

Agiliikkari on agilityurheiluun liikunnan ilon kautta keskittyvä agilitykoulutus erityisesti lapsille, mutta myös senioreille. SporttiRakki kävi tutustumassa lasten uudenlaiseen liikkarituntiin Mynämäellä.

"Agiliikkarissa tulee hiki!"
Essi 5v

Agiliikkarin senioriversiossa liikutaan yhtälailla reippaasti ja monipuolisesti unohtamatta radanluku- ja ohjaustaitojen harjoittelua. Aikuisryhmä sopii hyvin ei ollenkaan tai jonkin verran agilityä harrastaneelle aikuiselle esteet osaavan koiran kanssa. Liikkari on erinomainen tapa nostaa peruskuntoa, parantaa tasapainoa ja koordinaatiota. Mille kuulostaa?

Parempi kunto

Tasapaino, koordinaatio ja ryhti

Radanlukutaito ja mahtava fiilis

"Agiliikkari on mahtava uusi konsepti! Tykästyin heti. Hiki virtasi ja hauskaa oli. Voin lämpimästi suositella agiliikkaria kaikille kunto-tai harrastustasosta riippumatta!"
Susanna

SYKSYN 2018 KURSSIT VAHVISTETAAN PIAN

Tilaa oma agiliikkari!

Kerää oma porukka ja kutsu agilliikariohjaaja vetämään teille oma treeni.

Mynämäen seudun koirakerhon ryhmä jatkaa keskiviikkoisin klo 18-19.
Tiedustelut seuran kautta