ASSARIBLOGI

Kuittirumbaa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Nyt laitetaan parilla yksinkertaisella askelmerkillä ensikuun rumbaan uusi koreografia!

Etsitkö kerran kuussa tai muutaman kuun välein kuitteja kirjanpitoon takkien taskuista, auton hanskalokerosta ja mitä ihmeellisimmistä paikoista?

Kuittirumba on pienyrittäjien suurimpia ahdistuksen aiheita. Paljonko aikaasi säästyisikään, jos välttyisit tältä paniikinomaiselta etsimiseltä ja lajittelulta, muistamiselta? Sinäkin voit siirtyä sähköiseen kuittien arkistointiin hyötykäyttäen Dropboxia tai OneDrivea, johon keskitymme nyt tässä koreografiassa.

Aloitetaanpa:

 
→ Tarkista että OneDrive löytyy tietokoneeltasi ja kännykästäsi. Tarvittaessa perusta microsoft-tili ja lataa kännykään OneDrive sovellus Play-kaupasta

OneDrive on Microsoftin pilvitallennustila. Se kuuluu Office365 käyttäjien palvelupakettiin, mutta saatavilla on myös 5g ilmainen tallennustila. Office-käyttäjänä olet luultavasti jo synkronoinut kännykkäsi kuvat ja tietokoneen tärkeimmät tiedostot OneDriveen. Ehkä tiedostamattasi asiaa sen paremmin. Voit kirjautua omalle OneDrivellesi netin kautta esimerkiksi www.outlook.live.com kautta tai löydät sen tietokoneesi Resurssienhallinnan kansiorakenteesta. Kun klikkaat hiiren 2.näppäimellä tiedostoa tai kansiota löydät valinnan ”Jaa OneDrive-linkki”. Linkki kopioituu leikepöydällesi ja saat jaettua sen haluamallesi vastaanottajalle esim. sähköpostilla tai messengerissä, kännykällä voit jakaa linkin vaikka teksiviestinä tai whatsAppissa. Vastaanottaja saa linkin kautta oikeuden tarkastella ja/tai muokata lähettämääsi sisältöä. Voit siis esimerkiksi lähettää kansioon kerätyt kuitit kirjanpitäjällesi näppärästi.

 
→ Kuvaa kuittisi suoraan kansioon

Ota kuittisi ja avaa kännykällä OneDrive sovellus. Mene kuluvan kuukauden kansioon. Valitse kansion toiminnoista ”Skannaa” jolloin sovelluksen kameratoiminto aukeaa. Kuvaa kuittisi. Sovellus pyytää hyväksymään ottamasi kuvan. Tarkista että siitä saa selvää tai ota uusi kuva. Vaalea kuitti kannattaa kuvata tummaa taustaa vasten.

 
→ Nimeä kuitit

Sovellus pyytää nimeämään kuvan ennen sen lataamista palvelimelle. Käytä tätä tilaisuutta ja merkitse mihin asiaan kuitti liittyy. Voit myöhemmin muokata nimeä myös tietokoneella.

 
→ Toista

Toista nämä askeleet aina tehdessäsi ostoja yrityksellesi. Suosittelen kuvaamaan kuitit heti. Voit säilyttää alkuperäiset kuittisi edelleen, mutta sinun ei tarvitse enää murehtia kuitin haalistumisesta tai hukkumisesta.

 
→ Uusi kuukausi, uusi kansio

Kuun vaihteessa jaa kansion linkki kirjanpitäjällesi joko tietokoneelta taikka kännykästäsi. Luo alkavalle kuukaudelle uusi kansio.

Näppärää, eikö? Uudessa kuittirumbassasi vaikeinta tulee olemaan oman käytöksesi muuttaminen, mutta sitkeys palkitaan! Voit kuvata tai siirtää sähköpostistasi kuukausikansioosi myös sinulle saapuvat laskut. Jatkossa paperisi ovat kirjanpidossa ajoissa ja etsimättä. Ajattele mikä helpotus.

OneDrive on näppärä ja edullinen tapa pienyrittäjän kuittirumbaan. Kun kuittien määrä nousee yli parin kymmenen kuukautta kohti eTasku  tai sähköinen taloushallinnon ohjelmisto kuten Heeros ovat paikallaan. eTaskussa (5,90e/kk) kuitit kuvataan kuten OneDriveenkin, mutta siellä kirjanpitäjäsi saa suoraan sovelluksessa tiliöityä ne ja siirrettyä yhtenä siirtona parilla klikkauksella kirjanpitoon. Heeros taas ei käsittele kuitteja, vaan sillä hallitaan osto- ja myyntilaskujen reskontra. Usein Heeroksen parina käytetäänkin sen omaa eTosite -mobiilisovellusta tai eTasku-palvelua.

Saat palveluiden valintaan apua kirjanpitäjältäsi. Muistathan varmistaa häneltä myös valmiuden vastaanottaa kuittisi OneDriven kautta.

Haastan sinut laittamaan kuittirumbasi koreografian kuntoon HETI. Tarvittaessa autan siinä. Kun pääset alkuun, huomaat kuinka vaivatonta rumba voikaan olla.

Ystävällisesti, Hilma

P.S Kerrottakoon vielä että tämä ei ole maksettu mainos.

 

Tilaa nyt henkilökohtainen kuittirumban koreografiatunti.

Laitetaan sovelluksesi ja kansiosi käyttövalmiiksi!