ASSARIBLOGI

Tehtävälistat haltuun

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Tehtävälista toimii vain kun sitä käyttää

Kiire ja ajanhallinta ovat kuumia puheenaiheita. Yksi keino tehostaa omaa toimintaa ja ottaa aika hallintaan on opetella pitämään tehtävälistoja sekä noudattamaan niitä. Tärkeäksi nousee itselle toimivan systeemin valitseminen.

Listan tulee olle helppo käyttää ja helposti saatavilla tai se jää käyttämättä. Toisella toimii paperille kirjattu lista, toiselle kännykässä mukana kulkeva appsi. Oli valintasi mikä vain, tehtävälistojen paras puoli on se tunne, kun tehdyn asian voi vetää yli tai kuitata valmiiksi.

Sähköinen tehtävälista on mukana kaikkialla minne menet. Tässä assarin sinulle koostamat kolme vinkkiä ohjelmista joilla hallinnoida tehtävälistoja:

 

Ota tehtävälistat haltuun Outlookissa

Outlookin kalenteri toimii synkassa sähköpostin kanssa, mutta oletko koskaan kokeillut Outlookin tehtäviä? Saat Outlookissa, niin työpöytäsovelluksessa kuin netin kautta, luotua helposti tehtäviä ja niille määräaikoja hälytyksineen. Voit jopa lähettää tehtäviä suoraan toisen Outlook käyttäjän tehtävälistalle. Outlookin kokonaisuuden kanssa kaikki asiasi ovat näppärästi yhdessä paikassa. Näet päiväkohtaiset tehtäväsi kalenterinäkymässä. Voit laajentaa toiminnallisuuksia Office-perheen OneNoten kanssa. Tee nopeasti muistiinpanoja kosketusnäytöllä, tallenna ääntä ja kuvaleikkeitä. OneNote synkkaa Outlookisi kanssa saumattomasti.

 

Helpot ja visuaaliset tehtävät Trellossa

Trello (trello.com) on monipuolinen ja näppärä ilmaisohjelma, jossa tehtäväkokonaisuudet jäsennellään muistitaulujen luetteloihin korteille. Korttien siirtäminen luetteloiden välillä on helppoa. Ideat-luettelon markkinointitehtävä siirtyy vetämällä luetteloon ”työnalla”, sitten luetteloon ”valmis julkaistavaksi” ja lopulta ”valmis”. Näin seuraat tehtävien toteutumista, tai suunnittelet kuukausittaisiin luetteloihin eri tehtäviä. Voit asettaa eri tehtäville määräaikoja, lisätä kuvia, videoita ja muuta sisältöä. Sinulla on käytettävissäsi useita tauluja ja voit myös jakaa taulusi useamman käyttäjän kanssa tehdäksesi yhteistyötä. Kokeile asiakas- tai projektikohtaisia tauluja, kotitöiden ja kauppalistan jakamista perheen kesken sekä deadlinejen tuomista kalenteriisi Power-Upin avulla.

Trellon saat myös suomenkielisenä sekä appsina kännykkääsi, vaikka isommalta näytöltä kokonaisuuden hahmottaminen onkin helpompaa. Office-perheestä löytyy myös vastaava sovellus, Office Planner.

Vaikka usein tehtävälistat syntyvät lähinnä olevalle hukkapaperille, kuten käytettyyn kirjekuoreen, siirtyvät ne siitä Trelloon. Me Moredon assistenttit tunnustaudumme Trello-faneiksi.
Trellossa hallinnoidaan niin kauppalistoja, perheen harrastuksia kuin Moredon projekteja.

 

Googlen ystäville

Googlen tarjoaman ilmaisen Gmail-tilin kalenterista löytyvät Outlookia vastaavat tehtävätoiminnot. Voit tehdä eri luetteloita, joihin lisäät tehtäviä ja asetat niille määräaikoja. Tämän lisäksi Googlen palvelupaketista löytyy Keep. Keep on muistitaulu, jossa asia tai tehtävä on oma muistilappunsa. Lappuun voi tuoda kuvia sekä merkitä muita käyttäjiä ja asettaa muistutuksia. Muistutukset saa listattua omassa näkymässään, jolloin muodostuu aikanäkymä. Myös muistilappujen checkbox-tehtävälistat ovat näppärä ja visuaalinen tapa hallita kunkin tehtäväkokonaisuuden osasia. Löydät Keepin Google-profiilissasi oikeasta ylänurkasta Google Apps (9 pistettä) alta.

 

Netti on pullollaan vastaavia vaihtoehtoja tehtävien listaamiseen ja hallinnoimiseen. Valitse sovellus oman tarpeesi ja käyttämäsi sähköpostiohjelman mukaan. Voi olla helpoin hallita tehtäviä samassa ympäristössä sähköpostin kanssa.

Ystävällisesti, Hilma

Laitetaan sinunkin tehtäväsi järjestykseen.
Assistentti auttaa sopivan sovelluksen ja tehtävälistojen käyttöönotossa. Uusi ajanhallinnan ankkuripalvelu auttaa sinua käyttöönotossa ja toimintamuutoksen implementoinnissa arkeesi.